Fysiologische functies in evenwicht brengen

Moxibustion

Moxibustion is een therapeutische methode van de traditionele Chinese geneeskunde waarbij warmte wordt toegepast door een reeks punten van het lichaam te stimuleren om aandoeningen of ziekten te genezen en het evenwicht van fysiologische functies te bereiken.

Moxibustion wordt in veel gevallen gebruikt in combinatie met acupunctuur, omdat beide technieken niet alleen complementair en compatibel zijn, maar ook de helende werking kunnen versterken. Voor deze therapie worden gewoonlijk dezelfde punten gebruikt als bij acupunctuur, aangezien de twee therapeutische methoden dezelfde medische traditie volgen en op dezelfde energiekanalen reageren.

Moxibustion is een traditionele techniek waarbij Chinese bijvoet (Ai Ye), een klein, sponsachtig kruid, wordt verbrand om genezing te vergemakkelijken. Moxibustion wordt al duizenden jaren in heel Azië gebruikt.

-Verkoudheid en aandoeningen van de luchtwegen, zoals hooikoorts en seizoensgebonden allergieën. -Ondersteuning van het immuunsysteem. -Zwangerschapsondersteuning, inclusief het keren van een stuitligging tijdens de zwangerschap. -Gastro-intestinale aandoeningen, zoals maagzweren, prikkelbare darmaandoeningen, de ziekte van Crohn, chronische diarree en colitis ulcerosa. -Pijnbestrijding als gevolg van osteoporose, artrose, meniscusscheuren of verwondingen die niet gemakkelijk genezen.

De beoefenaar houdt een brandende moxastok over het lichaam en geeft het lichaam een warm stimulerend effect op de drukpunten. De warmte en het aroma helpen de bloedcirculatie te stimuleren, wat leidt tot het vrijkomen van natuurlijke feel-good chemicaliën in het lichaam, endorfines genaamd, die pijn en stress verlichten en strakke spieren losmaken en ontspannen.

-Moxa stick met kruiden eigenschappen. -Drukpunten voor moxibustietherapie (geen naalden gebruiken). -Vulkanische kleitoepassing. -Toepassing van etherische oliën. -Om de gezondheid te conditioneren door de vitaliteit te stimuleren.
nl_NLDutch