Terugkerende harmonie

In deze drukke wereld waarin we leven, hebben de stress van het moderne leven en de snelheid waarmee we moeten reageren vaak een impact op ons welzijn en vaak een impact op het delicate evenwicht van de maandelijkse cycli van het vrouwelijk lichaam : of het nu gaat om pijnlijke menstruaties, moeilijkheden om zwanger te worden of worstelen met de menopauze. In onderzoek heeft de Chinese geneeskunde aangetoond dat het de regelmaat van de menstruatiecyclus verbetert en het aantal levendgeborenen aanzienlijk verbetert van sub fertiele patiënten die IVF/ICSI ondergaan , en slopende symptomen van de menopauze vermindert.

VRUCHTBAARHEID EN IVF-ONDERSTEUNING

De weg naar het zwanger worden en baren van je eigen kleine baby kan lang en beladen zijn. Chinese geneeskunde kan emotionele en fysieke balans brengen, wat de basis is voor een succesvol resultaat. Omdat we allemaal verschillend zijn, krijgt elke patiënt een gepersonaliseerde en op maat gemaakte behandelingsbenaderingen voor hun vruchtbaarheid. In het eerste consult bespreken we samen alle verkennende onderzoeken, de menstruatie- en gynaecologische geschiedenis, evenals alle problemen die zich kunnen voordoen rond levensstijl, voeding, relaties, werk-privébalans en eventuele emoties die van invloed kunnen zijn op u.

Met alle gedeelde informatie wordt rekening gehouden bij het opstellen van een behandelplan om de vruchtbaarheid te ondersteunen en aan te moedigen. Wekelijkse behandelingen zijn vaak nodig met aanvullende gespecialiseerde behandelingen om de follikelontwikkeling, eicelverzameling en pre- en posttransfer te ondersteunen.

De belangrijkste doelen zijn :

De menstruatiecyclus te verbeteren en te reguleren,

Een goede bloedcirculatie naar uw onderbuik stimuleren, inclusief eierstokken en endometrium.

De gezondheid en fertiliteit van de vrouw en man verbeteren en om ondersteuning te geven tijdens de vruchtbaarheidsreis.

ZWANGERSCHAP, MISKRAAM, INDUCTIE EN HERSTEL NA DE GEBOORTE

Zwangerschap is een bijzondere tijd en het is belangrijk om de baby en moeder in goede gezondheid te houden. Er worden zachte en veilige behandelingen gegeven om ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, slecht slapen en vele andere symptomen die tijdens de zwangerschap kunnen optreden, te verlichten.

Miskraam: ondanks dat het een relatief veel voorkomende gebeurtenis is, neemt het niet weg dat het gepaard gaat met emotionele en fysieke pijn. In de Chinese geneeskunde zijn de onderliggende onevenwichtigheden voor onvruchtbaarheid en miskraam vergelijkbaar en worden ze op een vergelijkbare manier behandeld. Het is belangrijk om een ​​regelmatige, gezonde menstruatiecyclus aan te moedigen en om te gaan met de emoties van verlies, verdriet en angst.

Voorbereiding in de late zwangerschap voor de komst van je kleine baby is ook een zeer belangrijke stap in de reis om moeder te worden. Vooral als je voor het eerst moeder bent, of een vervelende ervaring hebt gehad bij een eerdere bevalling; angst en nervositeit kunnen de dominante emoties zijn die worden gevoeld, in plaats van opwinding en vreugde naarmate de tijd dichterbij komt om eindelijk je kleine baby te ontmoeten. Een veilige en effectieve reeks wekelijkse behandelingen vanaf 37 weken wordt aanbevolen om enkele van de normale kleine ongemakken van de zwangerschap te behandelen, zoals brandend maagzuur, rugpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en om eventuele stress en angsten te verlichten. Door deze wekelijkse behandelingen wordt het lichaam voorbereid op de bevalling ; waardoor een soepele overgang door de stadia van natuurlijke arbeid en geboorte mogelijk wordt.

Vaak willen baby’s niet verschijnen wanneer de westerse geneeskunde dat van hen verwacht, en met de dreiging van een inductie kan dit vaak onnodige angst veroorzaken voor een aanstaande moeder. Met zachte en kalmerende acupunctuurprotocollen kan de vlotte stroom van qi tot stand worden gebracht om een ​​ononderbroken en gelukkige geboorte-ervaring te stimuleren.

Zodra een baby is geboren, wordt herstel na de geboorte in onze moderne wereld vaak genegeerd, maar in de Chinese geneeskunde wordt het in de eerste maanden als normaal beschouwd dat het gezin voor de moeder zorgt en haar verantwoordelijkheden overneemt of koken en schoonmaken terwijl zij voor de moeder zorgt. haar pasgeboren baby. Deze vroege dagen na de geboorte zijn zo belangrijk; door de energie van een moeder weer op te bouwen met zachte, voedende en versterkende acupunctuurbehandelingen zal het een goed en gestaag herstel bevorderen, de babyblues weghouden en daardoor bijdragen aan een sterke moeder- en babybinding.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), endometriose en adenomyose zijn veelvoorkomende en pijnlijke gynaecologische aandoeningen die naar schatting één op de tien vrouwen treffen en vaak een verkeerde diagnose kunnen stellen. Door regelmatige behandelingen om pijn te beheersen en menstruatiecycli te reguleren, kan verlichting worden gevonden voor deze vaak slopende en levensbeperkende aandoeningen, en de kans op conceptie verbeteren en de herhaling van de ziekte vertragen.

PCOS EN ENDOMETRIOSE
MENOPAUZE

Met de nadering van de menopauze gaat het vaak gepaard met onaangename en soms invaliderende symptomen van mistig denken, opvliegers, gewichtstoename en prikkelbaarheid, om er maar een paar te noemen. Deze symptomen kunnen dagelijks verzwakkend of licht irriterend zijn, evenals een ongewenst teken van overgang van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid en waargenomen ouderdom. Met acupunctuurondersteuning kunnen zowel de fysieke als emotionele symptomen worden aangepakt en verlicht, waardoor vrouwen vertrouwen en een hervonden energie krijgen om hun volgende hoofdstuk van het leven te omarmen.

Boek direct een behandeling naar keuze

De personen die naar Helios-Medica komen, zijn niet onze klanten, maar onze gasten. We leven en houden van ons werk en van wat we doen, dat zich richt op de persoon en zijn / haar behoeften. Als ervaren natuurgeneeskundigen staan wij voor moderne alternatieve geneeskunde en innovatieve methoden die worden geleid door de nieuwste wetenschappelijke bevindingen.

Helios-Vrouwengeneeskunde is centraal gevestigd op twee locaties in Maartensdijk (De Bilt) en Boomstede 638 in Maarssen. Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingen, Klassieke acupunctuur, Shiatsu therapie , natuurgeneeskunde, vrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.

nl_NLDutch