In deze drukke wereld waarin we leven, hebben de stress van het moderne leven en de snelheid waarmee we moeten reageren vaak een impact op ons welzijn en vaak een impact op het delicate evenwicht van de maandelijkse cycli van het vrouwelijk lichaam : of het nu gaat om pijnlijke menstruaties, moeilijkheden om zwanger te worden of worstelen met de menopauze.

In onderzoek heeft de Chinese geneeskunde aangetoond dat het de regelmaat van de menstruatiecyclus verbetert en het aantal levendgeborenen aanzienlijk verbetert van sub fertiele patiënten die IVF/ICSI ondergaan , en slopende symptomen van de menopauze vermindert.

Er zijn veel problemen die kunnen worden behandeld met acupunctuur.

De WHO (World Health Organization) heeft onder meer aangegeven:

  • Verslavingen aan tabak, voedsel, snoep, enz.
  • Pijn in gewrichten, nek, wervelkolom, voeten, armen, handen, enz.
  • Nervositeit, stemmingswisselingen, slaapproblemen, verdriet, melancholie, gebrek aan eetlust
  • Moeilijkheid om zwangerschap te bereiken, zowel natuurlijk als begeleid.
  • Pijn, vooruitgang of menstruatievertragingen.
carousel-img-1

Massage Therapie

Bindweefselmassage

Lymfedrainage

Triggerpoint en Magnesiummassage

Ontspanningsmassage (Dames en kids)

carousel-img-2

Cosmetische Acupunctuur

Gezichtsverjonging

Huidverbetering

Verbetering van bloedcirculatie

Aanmaken van collageen

carousel-img-3

Cupping Therapie

Reumatische klachten

Tremoren (ziekte van Parkinson)

Pijnklachten (Frozen schoulder)

Astma

carousel-img-4

Revalidatie Therapie

Helios Revalidatie therapie en Acupunctuur bevorderen het herstel bij blessures en versnelling van het genezingsproces. Beide behandelwijzen vallen onder de T.C.G, waarbij ook wordt gekeken naar onderliggende oorzaken die het herstel eventueel kunnen vertragen.

carousel-img-5

Ondersteuning Oncologie

Opvliegers en heftig zweten door hormoontherapie (ook bij mannen)

Vermoeidheid en slaapproblemen

Pijn en zenuwpijnen, zoals neuropathie

Somberheid en gespannenheid

carousel-img-6

Voetreflex Therapie

Overspannen / nervositeit / onrust

Pijnlijke of vermoeide voeten

Vochtophoping in de voeten en benen

Verkrampte en gespannen voeten

Vermoeide voeten en benen bij zwangerschap

Gespecialiseerd in de behandeling van psycho-emotionele klachten, stress en burn-out klachten, traumaverwerking en nog veel meer…

Gezondheidszorgoplossingen voor uw welzijn

Leefstijl ondersteuning

Ongezonde leefgewoonten kunnen bijdragen aan een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen. Door slechte voedings- en levensstijlgewoonten te identificeren en te corrigeren, kan een volledig herstel worden bereikt – leidend tot hernieuwde energie, vitaliteit en kracht.

5 Elementen

De vijfelementen leer maakt voor iedereen een individueel plaatje over het functioneren van zijn innerlijke .Een gezonde fysiologie is in staat vijf bewegingsmogelijkheden te activeren/mobiliseren, om zo de balans in het systeem te herstellen. Iedere patiënt wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht. Verstoring kan in één of meerdere fasen zitten, maar de belangrijkste vraag is welke element het meest verstoord is?

Door de meest verstoorde schakel te versterken, kan de voedende cycloes zich normaliseren. Vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het ontstaan van uw klachten. Hierbij worden zowel alle klachten bij elkaar gebracht, als uw (ziekte) geschiedenis, als uw typologie, uw gewoonten, etc.

Maag-Darm problematiek

Acupunctuur is zeer effectief bij het bevorderen van de spijsvertering, maar ook andere factoren die overgewicht veroorzaken zoals stress en slaapproblemen.

Ondersteuning bij dieet en lichaamsbeweging

Zo kan er een goed beeld van uw situatie worden vastgesteld en krijgt u altijd een behandeling op maat. Bij afvallen met acupunctuur draait het niet om het direct doen afnemen van lichaamsgewicht, maar om het bevorderen van blokkades die een teveel aan gewicht veroorzaken. Acupunctuur is zeer effectief bij het bevorderen van de spijsvertering, maar ook andere factoren die overgewicht veroorzaken zoals stress en slaapproblemen. Ook het hongergevoel kan door acupunctuur verminderd worden. U zult zien dat uw algehele welzijn verbetert wanneer u start met afvallen door middel van acupunctuur. Natuurlijk afvallen kost tijd, maar de resultaten zullen langer aanhouden dan wanneer u een crashdieet met vervelende medicijnen aangaat.

Cupping Therapie

Cupping is een aanvullende behandeltechniek op acupunctuur. Door een vlammetje in de cup (glazen bolletje) te houden, wordt zuurstof weggehaald en ontstaat een vacuüm. Het bolletje wordt op de huid geplaatst en de huid wordt in het glazen bolletje gezogen.

Deze behandeltechniek wordt toegepast bij onder andere:
  • Reumatische klachten
  • Pijnklachten
  • Tremoren (ziekte van Parkinson)
  • Astma

Sano desens-pro detox

De behandeling bestaat uit 3 stappen: diagnose (vaststellen primaire allergeen), energetische medicatie, supplementen en/of vitaminen, vaststellen dieet. Problemen worden middels energetische therapieën aangepakt op alle 3 niveaus.

SiVAS is een methode waarin kennis uit de westerse en oosterse (Chinese en Indiase) opvattingen over gezondheid en je in balans voelen bij elkaar zijn gebracht. Kenmerk van deze methode is het meten van de polsslag en het gebruik van natuurlijke gezondheidsproducten uit het Sano-Concept. Producten die de lichaamseigen geneeskracht stimuleren. SiVAS is een algehele (holistische), vriendelijke en doeltreffende benadering om beter in balans te komen.

Massage Therapie

Het aantal mensen dat last heeft van chronische fysieke klachten neemt alleen maar toe. Deze klachten kunnen diverse oorzaken hebben: Stress en overbelasting. Helios-Medica helpt u met fysieke klachten door massagebehandelingen te geven. Onze werkwijze is holistisch: wij kijken niet alleen naar iemands klacht, maar ook naar de achterliggende oorzaken. Onze behandelingen zijn gericht op het bindweefsel. Door middel van specifieke manuele technieken manipuleren wij de zogeheten fascie waardoor houding en bewegingen positief veranderen en klachten als schouderpijn vaak vanzelf verdwijnen.

Reiki

Heb je energetische genezing of spirituele begeleiding nodig?

De tools die we gebruiken zijn eenvoudig en effectief. De sessie begint meestal met een Platica. Dit is een “gesprek van hart tot hart” waarin veel van de genezing al is begonnen. Er zijn veel manieren waarop we het pad van genezing van onze geest kunnen bewandelen. Voor elke persoon is dit een heilige en individuele ervaring. Als we er klaar voor zijn of hulp nodig hebben, geeft dit proces een gevoel van opluchting, soms lichtheid en soms zelfs een nieuw gevoel van helderheid en zelfs richting.

Namasté “Van hart tot hart”

“De kracht van een genezer komt niet voort uit een speciale vaardigheid, maar uit het behouden van de moed en het bewustzijn om de universele genezende kracht die elk mens van nature bezit, te belichamen en uit te drukken.”

Redenen voor u om langs te komen kunnen zijn:

icon-decor-1

Alles draait om balans

U heeft van uw arts gehoord dat er aan uw probleem niets gedaan kan worden of dat u er mee moet leren leven. De klachten blijven terugkomen, de reguliere behandelingen en medicatie werken niet of niet voldoende of geven veel bijwerkingen. Voorkeur gaat uit naar natuurlijke middelen in plaats van reguliere medicatie of reguliere behandelingen.

icon-decor-2

Optimale gezondheid

Geen symptomen van uw klachten bestrijden maar de oorzaak van uw klachten bij de kop aanpakken. Preventieve behandeling om klachten te voorkomen en om uw gezondheid optimaal te houden.

icon-decor-3

Holistische specialisten

WIJ BIEDEN EEN ENORME WAAIER AAN BEHANDEL MOGELIJKHEDEN, DAARNAAST BESCHIKKEN WIJ OOK OVER SPECIALISATIES

U krijgt een volledige geïndividualiseerde behandeling

Voor minder valide toegankelijk, gratis parkeren, behandeling aan huis mogelijk

Wij staan voor een holistische lichaam therapeutische ondersteuning in uw individuele levenssituatie. Soms is een Shiatsu behandeling de eerste keuze, of kunnen Acupunctuur en elementen uit de TCG je lichaam gemakkelijk begeleiden naar ontspanning. Of heb je een combinatie van alle drie nodig? Laten we het samen ontdekken.

Helios-Vrouwengeneeskunde is centraal gevestigd op twee locaties in Maartensdijk (De Bilt) en Boomstede 638 in Maarssen. Binnen het domein van de acupunctuur zijn er verschillende specialisaties zoals AcuVision oogbehandelingen, Klassieke acupunctuur, Shiatsu therapie , natuurgeneeskunde, vrouwengeneeskunde en professionele manuele-energetische behandelingen.

nl_NLDutch