Magnesium Therapie

€70

blockquote

Magnesium massage

Zuiver, heilzaam & krachtig

Deze magnesium behandeling heeft een verlichtende en ontspannende werking. Het zorgt voor minder stress, spierpijn, kramp, vermoeidheid en slapeloosheid. Ook helpt het enorm bij reumatische aandoeningen en andere huidaandoeningen. Ons dagelijks voedsel bevat steeds minder magnesium. Daarbij zijn onze diëten vaak niet gevarieerd genoeg, als gevolg hiervan hebben veel mensen ongemerkt een magnesium te kort. Daarnaast hebben sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang vaak extra magnesium nodig. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van magnesium. De magnesium wordt via de huid opgenomen. Hierna gaat het rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Magnesium via de huid is sneller dan pillen. Dit omdat het via de huid wordt opgenomen en rechtstreeks naar de cellen gaat waar het moet zijn. Pillen gaan via het maag en/of darmkanaal en vaak in een andere vorm(citraat/bysglycinaat). Hierdoor moet het omgezet worden en een klein deel hiervan wordt opgenomen. Als magnesium aangebracht wordt kan dat tintelend/prikkelend voelen. Dit komt door een ander PH waarde. Magnesium wordt niet opgeslagen in je lichaam, dus je kan er niet teveel van binnen krijgen.

ONTSPANNING MASSAGE

DEEP-TISSUE MASSAGE

Massage voelt geweldig, maar de voordelen gaan verder dan ontspanning

Vereenvoudig en bespaar tijd

Een Deep Tissue massage is een krachtige massage op de dieper gelegen spieren en het bindweefsel en is uitermate geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in zowel lichaam als geest. Bovendien hoef je niet lang op resultaat te wachten: na een paar behandelingen is je energiestroom verbeterd en voel je je een stuk ‘losser’, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij aanhoudende stress (zowel mentaal als fysiek) spannen spieren zich ongemerkt te lang aan. In dat geval kan overbelasting ontstaan en spreken we van chronische spier- en bindweefselspanning. Niet alleen de oppervlakkige spieren maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleeft, waardoor spieren steeds minder bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is kunnen klachten verergeren. Door het los masseren van het bindweefsel ontstaat er weer ruimte en worden de spieren soepeler. Bij een Deep Tissue massage oefent de masseur met zijn knokkels, vuisten en ellenbogen druk uit en maakt hij langzame strijkingen over de spieren en het bindweefsel. Deze zgn. strokes kunnen weldadig aanvoelen, maar ook pijnlijk indien er veel spanning zit. Het mag echter nooit te pijnlijk zijn, want dat werkt juist averechts. Daarom zal de druk altijd in overleg met de klant opgevoerd of juist verminderd worden.

Bevrijd jezelf van spanning

Ontspan het lichaam, stimuleer de geest

Een ontspanningsmassage kan in verschillende situaties het overwegen waard zijn. Mogelijk heb je in de afgelopen periode veel stress ervaren, zit je minder lekker in je vel of kamp je met stijve spieren en gewrichten. Bij een ontspanningsmassage komt je hele lichaam aan bod, waardoor het gevoel van stress al snel minder zal worden. Eerder werd al aangehaald, dat een ontspanningsmassage een gevoel van stress weg kan nemen. Stress kan het gevolg zijn van een drukke periode op het werk, maar bijvoorbeeld ook door een zwangerschap. Om de spieren te laten ontspannen kan dit type massage goed van pas komen. Ook wanneer je spieren en gewrichten soepel wilt houden kan een ontspanningsmassage de uitkomst voor je zijn. Tijdens een massage wordt vaak gebruik gemaakt van een olie of crème, waardoor de handen van de masseur makkelijker over je huid glijden. Het geeft je een nog prettiger gevoel tijdens de massage. Bij een ontspanningsmassage worden in principe alle onderdelen van het menselijk lichaam behandeld. Houd er hierbij rekening mee, dat dit enigszins afhankelijk is van de duur van een gekozen massage. Vaak worden bij de kortere massages enkel de voor- of achterzijde van je lichaam behandeld. Kies je voor een lange ontspanningsmassage, dan komen beide zijden van het lichaam aan bod. Na een ontspanningsmassage zal je een fijn, ontspannen gevoel ervaren. Daarbij voelen spieren en gewrichten in veel gevallen soepeler aan, nadat de massage is afgerond. Zo word je niet langer belemmerd door een pijnlijk gevoel in je spieren, knieën of bijvoorbeeld polsen!

Lorem ipsum dolor

Vereenvoudig en bespaar tijd

Een energetische of haptische massage is een intuïtieve, zachte ontspanningsmassage. Hierbij gaat het om bewustwording van hoe het met je is. Hoe zit het met jouw levensenergie? De focus ligt op het contact dat je met jezelf maakt, zodat je kunt voelen wat er gevoeld en gezien wil worden. Je levensenergie kan namelijk verstoord raken door angst, woede, spanning, verdriet en pijn. De energie stroomt dan niet meer vrijelijk, maar wordt vastgehouden in het fysieke lichaam. De massages zijn bedoeld om de aandacht te geven aan die plekken waar de energie niet stroomt. De zachte strijkingen, gericht op de spieren en het bindweefsel, kunnen je helpen verbinding te maken met dat wat er van binnen speelt en onbewust aanwezig is. Soms gebeurt dit alleen al door de handen stil te leggen op een bepaalde plek.

Bevrijd jezelf van spanning

Ontspan het lichaam, stimuleer de geest

De aandoening lymfe-oedeem is een ongewenste ophoping van lymfevocht. Dit kan worden opgelost met oedeem- en lymfedrainage therapie. Lymfevocht ontstaat als een deel van je bloed (het bloedserum) buiten je kleine bloedvaten stroomt en in je weefsels komt. Samen met lymfevocht komen ook afvalstoffen en bacteriën buiten je bloedvaten. Lymfevocht wordt normaal gesproken door je lymfevaten naar een ader vlak bij je hart gebracht.  Tijdens deze reis komt het vocht langs verschillende lymfeklieren waar veel witte bloedcellen zitten. Deze witte bloedcellen kunnen ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen uitschakelen. Pas als het lymfevocht niet afgevoerd wordt, ontstaat oedeem. Deze abnormale ophoping kan ontstaan doordat de lymfevaten plaatselijk niet in staat zijn om het vocht af te voeren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lymfoedeem kan ontstaan op verschillende plekken in je lijf. Het lymfoedeem kan bijvoorbeeld in je benen, voet of arm zitten, maar bijvoorbeeld ook in je buik. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Indien deze overmaat aan afvalstoffen zich ophoopt in een bepaald deel van het lichaam spreken we van oedeem. Ook grote productie van afvalstoffen kan oedeem verschijnselen veroorzaken, zoals het verzwikken van een enkel, een flinke kneuzing of zelfs een zware sportinspanning. Deze gevallen zijn dus ook goed te behandelen met lymfedrainage. Op oudere leeftijd kan oedeem ontstaan door minder bewegen of een gestoorde  waterhuishouding in het lichaam, bijv. doordat we teveel zout vasthouden. Ook na operaties waarbij bijvoorbeeld lymfeknopen zijn weggehaald is de afvoer van vocht gestoord en hoopt het zich op in de armen en/of benen. Het lichaam kan dan niet op eigen kracht het vocht (de lymfe) afvoeren. Gelukkig is dit met een speciale behandeling, lymfedrainage genoemd, redelijk goed tot goed te behandelen. Lymfedrainage ondersteund de afvoer van het lymfevocht. Het helpt bij statisch lymfe-oedeem, dynamisch oedeem, ontstekingen, verzuurde spieren, huidproblemen, chronische-vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie en RSI-klachten.

nl_NLDutch